НАШИТЕ КАУЗИ

 

Шампионатът TechRun е с идеална цел, като част от билетите (5 лева от всеки билет) ще бъдат използвани за подкрепяне на каузи, подпомагащи развитието на таланти, както в спорта, така и в точните науки.

 

 

 

 

С набраните:

Ще покрием:

1000 лева

Месечната финансова подкрепа и подкрепа на 2 учители на Заедно в час

2500 лева

Месечната финансова подкрепа и подкрепа на 5 учители на Заедно в час

5000 лева

Месечната финансова подкрепа и подкрепа на 10 учители на Заедно в час

 

Защо „Заедно в час?“

 

Визията на фондация „Заедно в час“ е всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо къде живее и какви са финансовите възможности на родителите му. За тази цел организацията привлича, обучава и развива мотивирани специалисти, които да работят дългосрочно за позитивна промяна в училище, в своите общности и в образователната система.

Дейността на организацията се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и дарения от корпоративни и индивидуални дарители. „Заедно в час“ е партньор в глобалната мрежа Teach For All, чийто подход успешно се реализира за подобряване  достъпа до качествено образование в близо 50 страни на 6 континента.

„Заедно в час“ е отличена като „най-добрата образователна програма“ и „най-добрата програма за кариерно развитие“ на наградите Работодател на годината през 2018 г.

 

Как „Заедно в час“ помага? 

Образованието на децата в България до голяма степен зависи от фактори, които те не могат да контролират. Въпреки забележителните успехи на млади българи на международни олимпиади и състезания, за които чуваме в медиите, над 40% от българските младежи остават функционално неграмотни. Това означава, че не разбират смисъла на прочетен текст и не могат да прилагат елементарни математически познания в реалния живот. Всяка година десетки хиляди деца прекъсват образованието си. А в същото време само 55% от завършилите педагогика през последните пет години се реализират като преподаватели.

В “Заедно в час” вярваме, че добре подготвените и мотивирани професионалисти са най-ценният капитал за положителна промяна в образованието и път към решението на всички тези предизвикателства. Затова търсим, обучаваме и развиваме уменията на хората, които искат да допринесат за качествено образование за всяко дете в България – образование, което създава работеща икономика и здраво общество.

Всички участници в програмата на „Заедно в час“ преминават успешно през изключително взискателен процес на подбор. В рамките на програма за професионално и лидерско развитие получават целенасочена подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности за две години. По този начин те имат възможност да опознаят отблизо предизвикателствата и възможностите за подобрение в училище и на системно ниво.

 

С натрупания опит и идеи след двете години участниците в програмата продължават да допринасят  дългосрочно за достъпа до качествено образование през работа в различни професионални сфери. Близо 80 % от възпитаниците на програмата на „Заедно в час“ продължават да работят в образователния сектор.

 

През учебната 2018/2019 година 111 учители по програмата преподават на над 8000 ученици в 11 региона в България.

 

Организацията се стреми да показва повече успешни примери за подобрение на резултатите на ученици, класни стаи, училища и общности, независимо от произхода и социалния статус на децата в тях. С изграждането на силна общност от настоящи участници, възпитаници на програмата и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне дългосрочно достъпа на учениците до качествено образование.

 

За повече информация за фондацията и актуални новини: zaednovchas.bg

 

 

 

 

 

 

 

Фондация Синергиа е учредена в началото на 2015г. като организация в обществена полза с мисия подобряване на благополучието на хората със зрителни увреждания. Целите на фондацията са реализиране на успешни практики в сферата на социалното предприемачество, иновациите в здравеопазването за хора със зрителни увреждания и насърчаването на диалога и взаимодействието между граждани, бизнес, държава и НПО сектор. Фондация Синергиа развива стопанска дейност чрез предлагане на разнообразни услуги – Hi Touch, екип незрящи и зрително увредени талантливи масажисти, както и дейности без участието на зрението под формата на корпоративни събития, обучения и кулинарни дегустации в пълна тъмнина в тъмен ресторант Tenebris и тактилни турове SightFeeling (градски разходки със завързани очи) в историческия център на София.

 

От месец април 2018 г. HI TOUCH – екипът масажисти със зрителни увреждания на Фондация Синергиа предлага класически релаксиращ масаж, цял и частичен, в кабинети в центъра на София на ул. Цар Симеон 52, Клиника Борола, както и на ул. Иван Вазов 38, Hour Space.

MAIN Partners

CLUB PARTNERS